Belépés
Csillagok háborúja
Főbe lőtte magát a mesterszakács, mert félt a leminősítéstől

Századik kiadásához érkezett a gasztronómia Bibliája, a Michelin Guide. A híres-hírhedt csillagok felemelnek vagy elejtenek éttermeket és szakácsokat, a legigényesebbek túl sem élik a Michelin-csillag esetleges elvesztését. Magyar séfet egyelőre nem fenyeget ilyen veszély.

Bernard Loiseau francia mes...
24 óra hírei /origo/
...

Szerda 14:33Az USA második legnagyobbja Chicago kibővített múzeuma

Szerda 14:312010-től tovább nőhet a német pilóták száma a Forma-1-ben

Szerda 14:31Michelin kalauz iPhone-on

Szerda 14:20Rekordra futott a csődeljárások száma Magyarországon

Szerda 14:20Magyarországot dicséri a Deutsche Bank szakértője

Szerda 14...
Vitéz György
... KITÉR,
HÁTTÉR, KÁRTÉR s csak egyszerűen TÉR.

Konceptuális szobor a közepén. Forgó talapzaton
Vaskos, hosszú szekérrúd. Címe: KIFELÉ ÁLL
(S minden irányban forgatható)
A Michelin Guide is említi mint a térből induló
Senki Alfonz sugárutat, ahol a látnivalók láthatók,
Mint például Kőmíves Kelemen Köntörfalazó iskolája,
Dr. Vetélő Vidor v...
Nokia C5 – elegáns útitá
... ingyenes beszédhangos navigációval és az Ovi Térképekkel a világ 74 országában biztosan nem téveszti el az irányt.** Azért, hogy mindenhol otthon érezhesse magát, a Lonely Planet és a Michelin Guide látják el tippekkel. Az előre telepített Est.hu alkalmazással megnézheti, hogy milyen programok, koncertek, színházi előadások lesznek Önhöz legközelebb, és a legoptimálisabb útvonalat...
Tavasszal jelenik meg az első GaultMillau Magyarország étteremkalauz
... ételkészítést jelenti.
A minősítés jelzése a szakácssapka, melyet 13 ponttól érdemelnek ki az éttermek: a fekete a hagyományos konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. Két szakácssapka egy Michelin-csillagnak felel meg a szakácsszakmában szintén nívós Michelin Guide értékelési mértéke alapján.
Mivel az étterembírálatok során nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minő...
Előkelő pontszám a Costes étteremnek a Gault Millau Ausztriától
... ételkészítést jelenti.
A minősítés jelzése a szakácssapka, melyet 13 ponttól érdemelnek ki az éttermek: a fekete a hagyományos konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. Két szakácssapka egy Michelin-csillagnak felel meg a szakácsszakmában szintén nívós Michelin Guide értékelési mértéke alapján.
A héten jelentették be, hogy a Gault Millau étteremkalauz áprilisban magyarors...
A budapesti Onyx lett a tavalyi év étterme
...
A 2004-ben alapított díj az egyik legrangosabb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A Dining Guide étteremkalauz idén hetedik alkalommal hirdette meg Az év étterme című versenyt. A gasztronómiai szakértőkből, újságírókból, diplomatákból, üzletemberekből, valamint szakácsokból álló zsűri a 2011-es év éttermének járó Friedrich Wilhelm Raiffeisen Díjat a budapesti Onyx étteremn...
Díjazták a IV. Hagyomány és Evolúció szakácsverseny győzteseit
... elméleti maximum.
A minősítés jelzése a szakácssapka, amit 13 ponttól érdemelnek ki az éttermek: a fekete a hagyományos konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. Két szakácssapka egy Michelin-csillagnak felel meg a szakácsszakmában szintén nívós Michelin Guide értékelési mértéke alapján.
A nyugat-európai Gault&Milleu kalauzok a tíz pontnál kevesebbre értékelhető éttermeke...
A Costes lett a 2012-es év étterme
...
Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.
"Inspektoraink és zsűritagjaink tavaly szinte egyöntetűen a Costest találták a legjobbnak, így újból a kimért világszínvonal diadalmaskodott. Eltelt annyi ...
Az Onyx az év étterme
... és Széll Tamás hétfő este.



A Gerbaud-házban működő, Michelin-csillaggal is rendelkező étterem 2011 után immár második alkalommal érdemelte ki az elismerést. Az év tíz legjobb étterme közé került az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, ...
Budapest Márka címet kapott a Gerbeaud Cukrászda és az Onyx étterem
... a 2013-as lyoni Bocuse d'Or szakácsversenyen 10. helyezést ért el, és Európa 7. legjobb csapata a magyar válogatott lett, emellett a GaultMillau étteremkalauz 17 pontos minősítéssel, a Michelin Guide 2011-ben 1 Michelin csillaggal ismerte el az éttermet.
A Budapest Márka címmel oklevél jár, valamint jogosultság a Budapest Márka embléma használatára.
Az elismerést négy te...
Az idén is kiosztják a Best of Budapest & Hungary díjakat
... hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a büki G...
Michelin Guide étterem és szállodakalauz.
A francia Guide Michelin (angolul: Michelin Guide) egy nevezetes étterem- és szállodakalauz, amelynek Michelin-csillagnak nevezett elismerése a tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsművészet területén.

"...a Michelin éttermi kalauz az új évszázaddal érkezik, és látni fogja még az új évezredet is." - Mottó. (Guide Michelin 1900.)

...
A francia konyha
... gasztronómia felé terelte a figyelmet, addig egy egészen egyedülálló kezdeményezésnek hála a XX. században újra előtérbe kerülhetett a vidéki konyha a maga sajátosságaival. André és Edouard Michelin 1900-ban először kiadott Guide Michelin-je (ejtsf: gíd mislen) eredetileg csupán arra szolgált, hogy a kevés számú, de lelkes autós közönség számára megkönnyítse a vidéki Franciaország...
A ZONA lett az év étterme 2014-ben
... 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.
Az elmúlt évektől eltérően idén kiemelt csoportként kezelték a Michelin-csillagos éttermeket - a Costest, az Onyxot, a Borkonyhát és a Tantit -, és követendő példaként állították őket az utódok elé.
Első alkalommal díjazták azokat a helyeket is, ahol a legf...
Az Onyx lett az Év Étterme 2015-ben
...
A nemzetközileg is elismert, a Gerbeaud-házban működő Onyx étterem Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyhája Magyarországon túlmutató sikereinek ékes bizonyítéka a Michelin-csillag - méltatta a zsűri a díjazott éttermet.
Széll Tamás az Év Szakácsteljesítménye Díjat is átvehette a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen elért teljesítményéért. A séf a magyarországi ...
Michelin-csillagot kapott a Costes DownTown étterem
... versenyén is a legjobbak közé sorolták. Az étterem séfje Tischler Petra és Tiago Sabarigo - közölte az étterem kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.
"Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costesszel minden rendben lesz-e. Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk" -...
A Costes lett az év étterme 2016-ban
... Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata - Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes - vehette át.
Az év étterme díj idei nyertese, a Palágyi Eszter vezette Michelin-csillagos Costes az értékelések során 93 pontot kapott. A zsűri értékelése szerint ez Magyarország egyik legstabilabb konyhája, amely kívül, sőt felette állt a 2016-os évben a Michelin-...
Egy cornwalli halvendéglő lett az Egyesült Királyság legjobb étterme
... "fenomenálisnak" nevezte, hogy az ő Port Isaac-i vendéglője került az első helyre. Mint mondta, a sikert a "kemény csapatmunkának tudja be". A 39 éves séf 2007-ben alapította ma már két Michelin-csillagos éttermét, amely 2009-ben a 11. helyen debütált a Good Food Guide listáján.
A kiadvány szerkesztője is az éttermi csapat munkáját emelte ki. "Úgy tűnik, senki sem hagyja ott ...
Den Gamle By szabadtéri múzeum
... többször bővítették, az 1970-es éveket bemutató épületeket jelenleg is építik, de az igazán látványos és izgalmas rész az 1800-as és 1920-as éveket idéző utcák és terek. A Den Gamle By a Michelin Travel Guide által 3 csillagosra értékelt dániai nevezetességek egyike, fővédnöke a dán királynő. Az utóbbi 10 évben több, mint 3 millió látogató fordult meg ebben a valóban egyedülálló s...
1 2 
Címkék: Vitéz György, Nokia C5, GaultMillau Magyarország, Gault Millau Ausztriától, Budapest Márka, Gerbeaud Cukrászda, Michelin Guide, Costes DownTown, Egyesült Királyság, Gamle By, Bernard Loiseau, Deutsche Bank, KIFELÉ ÁLL, Senki Alfonz, Kőmíves Kelemen Köntörfalazó, Vetélő Vidor, Lonely Planet, Gault Millau, Dining Guide, Friedrich Wilhelm Raiffeisen Díjat, Miguel Rocha Vieira, Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide, Bálint Attila, Széll Tamás, Arany Kaviár, Lotus Therme Hotel, Guide Michelin, Edouard Michelin, Guide Michelin-je, Szulló Szabina, Szakácsteljesítménye Díjat, Tischler Petra, Tiago Sabarigo, Michelin Kalauz, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Vomberg Frigyes, Palágyi Eszter, Michelin-csillagos Costes, Port Isaac-i, Good Food Guide, Michelin Travel Guide, első GaultMillau, budapesti Onyx, francia konyha, cornwalli halvendéglő, gasztronómia Bibliája, híres-hírhedt csillagok, német pilóták, csődeljárások száma, térből induló, látnivalók láthatók, előre telepített, legoptimálisabb útvonalat,
© 2013 TVN.HU Kft.