|
|
|
Főbe lőtte magát a mesterszakács, mert félt a leminősítéstől
Századik kiadásához érkezett a gasztronómia Bibliája, a Michelin Guide. A híres-hírhedt csillagok felemelnek vagy elejtenek éttermeket és szakácsokat, a legigényesebbek túl sem élik a Michelin-csillag esetleges elvesztését. Magyar séfet egyelőre nem fenyeget ilyen veszély.
Bernard Loiseau francia mes... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Szerda 14:33Az USA második legnagyobbja Chicago kibővített múzeuma
Szerda 14:312010-től tovább nőhet a német pilóták száma a Forma-1-ben
Szerda 14:31Michelin kalauz iPhone-on
Szerda 14:20Rekordra futott a csődeljárások száma Magyarországon
Szerda 14:20Magyarországot dicséri a Deutsche Bank szakértője
Szerda 14... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... KITÉR,
HÁTTÉR, KÁRTÉR s csak egyszerűen TÉR.
Konceptuális szobor a közepén. Forgó talapzaton
Vaskos, hosszú szekérrúd. Címe: KIFELÉ ÁLL
(S minden irányban forgatható)
A Michelin Guide is említi mint a térből induló
Senki Alfonz sugárutat, ahol a látnivalók láthatók,
Mint például Kőmíves Kelemen Köntörfalazó iskolája,
Dr. Vetélő Vidor v... |
|
|
|
|
|
|
|
... ingyenes beszédhangos navigációval és az Ovi Térképekkel a világ 74 országában biztosan nem téveszti el az irányt.** Azért, hogy mindenhol otthon érezhesse magát, a Lonely Planet és a Michelin Guide látják el tippekkel. Az előre telepített Est.hu alkalmazással megnézheti, hogy milyen programok, koncertek, színházi előadások lesznek Önhöz legközelebb, és a legoptimálisabb útvonalat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ételkészítést jelenti.
A minősítés jelzése a szakácssapka, melyet 13 ponttól érdemelnek ki az éttermek: a fekete a hagyományos konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. Két szakácssapka egy Michelin-csillagnak felel meg a szakácsszakmában szintén nívós Michelin Guide értékelési mértéke alapján.
Mivel az étterembírálatok során nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minő... |
|
|
|
|
|
|
|
... ételkészítést jelenti.
A minősítés jelzése a szakácssapka, melyet 13 ponttól érdemelnek ki az éttermek: a fekete a hagyományos konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. Két szakácssapka egy Michelin-csillagnak felel meg a szakácsszakmában szintén nívós Michelin Guide értékelési mértéke alapján.
A héten jelentették be, hogy a Gault Millau étteremkalauz áprilisban magyarors... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A 2004-ben alapított díj az egyik legrangosabb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A Dining Guide étteremkalauz idén hetedik alkalommal hirdette meg Az év étterme című versenyt. A gasztronómiai szakértőkből, újságírókból, diplomatákból, üzletemberekből, valamint szakácsokból álló zsűri a 2011-es év éttermének járó Friedrich Wilhelm Raiffeisen Díjat a budapesti Onyx étteremn... |
|
|
|
|
|
|
|
... elméleti maximum.
A minősítés jelzése a szakácssapka, amit 13 ponttól érdemelnek ki az éttermek: a fekete a hagyományos konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. Két szakácssapka egy Michelin-csillagnak felel meg a szakácsszakmában szintén nívós Michelin Guide értékelési mértéke alapján.
A nyugat-európai Gault&Milleu kalauzok a tíz pontnál kevesebbre értékelhető éttermeke... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.
"Inspektoraink és zsűritagjaink tavaly szinte egyöntetűen a Costest találták a legjobbnak, így újból a kimért világszínvonal diadalmaskodott. Eltelt annyi ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és Széll Tamás hétfő este.
A Gerbaud-házban működő, Michelin-csillaggal is rendelkező étterem 2011 után immár második alkalommal érdemelte ki az elismerést. Az év tíz legjobb étterme közé került az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a 2013-as lyoni Bocuse d'Or szakácsversenyen 10. helyezést ért el, és Európa 7. legjobb csapata a magyar válogatott lett, emellett a GaultMillau étteremkalauz 17 pontos minősítéssel, a Michelin Guide 2011-ben 1 Michelin csillaggal ismerte el az éttermet.
A Budapest Márka címmel oklevél jár, valamint jogosultság a Budapest Márka embléma használatára.
Az elismerést négy te... |
|
|
|
|
|
|
|
... hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a büki G... |
|
|
|
|
|
|
|
A francia Guide Michelin (angolul: Michelin Guide) egy nevezetes étterem- és szállodakalauz, amelynek Michelin-csillagnak nevezett elismerése a tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsművészet területén.
"...a Michelin éttermi kalauz az új évszázaddal érkezik, és látni fogja még az új évezredet is." - Mottó. (Guide Michelin 1900.)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... gasztronómia felé terelte a figyelmet, addig egy egészen egyedülálló kezdeményezésnek hála a XX. században újra előtérbe kerülhetett a vidéki konyha a maga sajátosságaival. André és Edouard Michelin 1900-ban először kiadott Guide Michelin-je (ejtsf: gíd mislen) eredetileg csupán arra szolgált, hogy a kevés számú, de lelkes autós közönség számára megkönnyítse a vidéki Franciaország... |
|
|
|
|
|
|
|
... 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.
Az elmúlt évektől eltérően idén kiemelt csoportként kezelték a Michelin-csillagos éttermeket - a Costest, az Onyxot, a Borkonyhát és a Tantit -, és követendő példaként állították őket az utódok elé.
Első alkalommal díjazták azokat a helyeket is, ahol a legf... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A nemzetközileg is elismert, a Gerbeaud-házban működő Onyx étterem Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyhája Magyarországon túlmutató sikereinek ékes bizonyítéka a Michelin-csillag - méltatta a zsűri a díjazott éttermet.
Széll Tamás az Év Szakácsteljesítménye Díjat is átvehette a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen elért teljesítményéért. A séf a magyarországi ... |
|
|
|
|
|
|
|
... versenyén is a legjobbak közé sorolták. Az étterem séfje Tischler Petra és Tiago Sabarigo - közölte az étterem kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.
"Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costesszel minden rendben lesz-e. Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk" -... |
|
|
|
|
|
|
|
... Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata - Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes - vehette át.
Az év étterme díj idei nyertese, a Palágyi Eszter vezette Michelin-csillagos Costes az értékelések során 93 pontot kapott. A zsűri értékelése szerint ez Magyarország egyik legstabilabb konyhája, amely kívül, sőt felette állt a 2016-os évben a Michelin-... |
|
|
|
|
|
|
|
... "fenomenálisnak" nevezte, hogy az ő Port Isaac-i vendéglője került az első helyre. Mint mondta, a sikert a "kemény csapatmunkának tudja be". A 39 éves séf 2007-ben alapította ma már két Michelin-csillagos éttermét, amely 2009-ben a 11. helyen debütált a Good Food Guide listáján.
A kiadvány szerkesztője is az éttermi csapat munkáját emelte ki. "Úgy tűnik, senki sem hagyja ott ... |
|
|
|
|
|
|
|
... többször bővítették, az 1970-es éveket bemutató épületeket jelenleg is építik, de az igazán látványos és izgalmas rész az 1800-as és 1920-as éveket idéző utcák és terek. A Den Gamle By a Michelin Travel Guide által 3 csillagosra értékelt dániai nevezetességek egyike, fővédnöke a dán királynő. Az utóbbi 10 évben több, mint 3 millió látogató fordult meg ebben a valóban egyedülálló s... |
|
|
|
|
|